A journey of a thousand miles
Door: Frederiekvanrhijn
Blijf op de hoogte en volg Frederiek
23 Juni 2012 | Andorra, Andorra la Vella
Na het ontbijt (broodje, margarine, kaas, pruimenjam, 2 pruimen en een banaan) om 9 uur naar Frankrijk, naar het dorp Seu d'Urgell. Daar was een markt, van 400 meter,met fruit, groenten, paddestoelen, noten, worst, kaas, cd's, en kleding. Veel foto's gemaakt ( misschien kan ik daarmee een leuke collage maken).
Op de markt wat gedroogde abrikozen en vijgen gekocht, 2 cd's met o.a. dat liedje van Michel Telo en eentje wat lijkt op de Spaanse versie van Gers Pardoel (een beetje rap). Verder heb ik een boekwinkel gevonden, waar ik het boek Criadas y Senoras heb gekocht, de Spaanse versie van Een Keukenmeidenroman, van Katharine Stocket, en nog een boek, Tres Limones, over een Engelsman, die in Andalusie gaat wonen, een soort Ik Vertrek. Ook in het Spaans. En verder heb ik nog zeep gekocht. Hoop dat ik het allemaal in mijn koffer krijg.
Toen moesten we om kwart voor 2 bij de bus zijn, dus waren er twee vrouwen, die zich een uur vergist hadden. En moest de hele bus een uur wachten.
Dus met ruim een uur vertraging reden we naar de smederij. Iedereen vond dit achteraf supersaai, maar het hoort wel een beetje bij de geschiedenis van het land. Veel balkonnetjes hebben namelijk ijzeren tralies voor de ramen en het was eens een bloeiende industrie, omdat er veel ijzererts in de bodem zit.
Het was vandaag overigens 27 graden. Het zwembad is inmiddels gevuld, maar is nog niet open, dus morgen ga ik naar Andorra la Vella (de hoofdstad) en wat winkelen. En misschien ook zwemmen.
Voor de rest is er niets bijzonders gebeurd, dus hier hou ik het bij.
Nog bedankt voor al jullie reacties.
Groetjes Frederiek
23 Juni 2012 - 19:05
Cockey:
hoi F, zit je koffer echt vol? Verkopen ze daar nog die lekkere doucheschuim vanille....brutaal van mij he' maar die is zo lekker.
Het is vandaag overigens een treurige dag, mijn moeder herkende mij niet meer en zei: "ga maar ,ik weet toch niet wie je bent".Dat is janken hoor....
groet en geniet.Cockey -
23 Juni 2012 - 19:47
Jaap Hamburger:
Voor Cockey: vreselijk.....wat een mentale opdoffer.
Op mijn manier reis ik ook: bijvoorbeeld van Broek in Waterland naar Amsterdam...en daar zag ik enkele dagen terug, aan het begin van de Overtoom, dus kort achter het Leidseplein, naast een boekwinkel een gevel waar op stond: Spaanse Boekhandel....Ken je die toevallig Frederiek?
Hoe gaat het eigenlijk met Spaans spreken? Goede en slechte dagen? Leer je bij? Heb je een TV op je kamer?
Veel plezier morgen, hopelijk is het ontbijt op zondag wat beter dan dat van zaterdag, dat 'hield niet over' zo te lezen....
Zijn er terrassen waar je de 'schade' kunt inhalen, met koffie en hartig en zoet? Dat is toch wel een hobby van mij... in Frankrijk, 's-morgens vroeg met de locals die bittere double express, een pain aux raisins en een Hollandse krant (zolang het niet de Telegraaf is...daar word ik zo mismoedig van).
CY,
J
23 Juni 2012 - 20:07
Wim Riegman:
Het ontbijt lijkt mij niet bepaald overvloedig. Maar ja, met de markt vlak bij....
Lukt het al aardig met de Spaanse conversaties in de restaurants, e.d.?
Wat heb jij een kleine koffer meegenomen. Kan je daar nog wat aan doen?
Prettige zondag, Groet, Wim -
24 Juni 2012 - 08:58
Ria:
Hier rot weer. dus geniet nog maar van de zon.Leuk zo'n markt van de plaatselijke bevolking.Lees met plezier iedere morgen je verhaal, je kan wel een boek schrijven zo leuk schrijf je.
Groetjes Ria